Čtyřhodinový šéfkuchař

ČTYŘHODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ

SNADNÁ CESTA K TOMU, ABYSTE VAŘILI JAKO PROFÍCI, NAUČILI SE COKOLIV A DOBŘE SE VÁM ŽILO

Timothy Ferriss a jeho dlouho připravovaná a napjatě očekávaná kuchařka pro ty, kteří si kuchařky nikdy nekupují. Autorova přímočará cesta k cíli, známá z bestsellerů Čtyřhodinový pracovní týden a Čtyřhodinové tělo, zahrnuje tentokrát všechny aspekty života.

Čtyřhodinový šéfkuchař není obyčejná kuchařka. Je to váš průvodce světem rychlého učení, ve kterém si sami vyberete vlastní dobrodružství.

Běžně
Běžná cena je maloobchodní cena, za kterou je kniha obchodována na knižním trhu.
Cena

skladem

6 důvodů proč číst tuto knihu

1. Naučíte se, jak se v rekordním čase stát světovou třídou v čemkoli:

Ať už se chcete naučit za tři měsíce cizí jazyk, střílet za víkend tříbodové koše v basketbalu nebo si zapamatovat pořadí karet v balíčku, přesně tohle je hlavním „receptem” knihy – za pomoci vaření si osvojíte proces, díky kterému získáte schopnost naučit se cokoliv.

2. Jídlo (i život) budete vnímat ve vysokém rozlišení:

Opravdu jste jedli? A bylo jídlo jen teplé nebo studené, dobré nebo nechutné? Nebo jste snad vnímali i tisíce nuancí chutí, barev a vůní v jídle obsažených? Díky znalostem získaných vařením se naučíte rozpoznávat dříve nepoznané.

3. Dostanete se do své nejlepší životní formy:

S výjimkou dezertů podváděcího dne jsou pokrmy, které se naučíte připravovat, nízkosacharidové. Nízkosacharidová dieta je globální fenomén, díky kterému zhubnete, aniž byste drželi dietu. Jak snadné!

4. Být ohromující společník nestojí mnoho:

Během prvních 24 hodin vás Tim provede od vášnivých míchaných vajec k osso buco, jednomu z nejdražších pokrmů světa. I kdybyste zůstali jen u těchto dvou jídel, můžete po zbytek života pořádat oslňující večírky.

5. Vaření je seznamovací výhodou:

A to pro obě pohlaví. Netřeba rozebírat více.

6. Je to zábava!

Není to učebnice. Kdykoliv můžete být pobaveni, překvapeni a okouzleni. Je to kniha dobrodružství dle vaší volby.

V knize se dozvíte:

![](../images/ctyrhodinovy-sefkuchar/menu.jpg)

Parametry
Název původní knihy:The 4-Hour Chef: The Simple Path to Cooking Like a Pro, Learning Anything, and Living the Good Life
Překladatel:Petr Miklica
Edice:Fit & Food
Počet stránek:670
Počet ilustrací:stovky
Vazba:pevná
Barevnost:plněbarevná
ISBN:978-80-87270-64-6
Velikost:174 × 251 mm
Katalogová cena:799 
E-shopová cena:679 
Dostupné formáty:tištěná
Obsah
O autorovi

Timothy Ferriss (1977), USA, absolvoval neurovědy a východoasijská studia na Princetonské univerzitě. Nyní působí především jako investor internetových projektů, má podíl např. v Twitteru či Evernote. Pracuje jako poradce a člen akademického sboru na Singularity University, která sídlí v NASA Ames Research Center, zaměřeném na vliv nových technologií na řešení globálních problémů. Píše pro The New York Times, The Economist a The New Yorker.

I nadále se oddává různým formám zábavy – argentinskému tangu, čínskému kickboxu, irskému hurlingu, japonské lukostřelbě jabusame, breakdance na Taiwanu, zahrál si také v populárních televizních seriálech v Číně a Hongkongu.

Řekli o knize

„Povinná četba pro všechny, které to v kuchyni nebaví.“

– Petr Čapek, bloger

„Čtyřhodinový šéfkuchař mě ovšem postrčil dál. Otevřel mi oči. V kuchyni teď vidím dříve neviděné.“

– Jana Benešová, blogerka, U Margarety

„Tim Ferriss je pánem vzduchu i země.“

– Frank Bruni, The New York Times

„Kdybyste zkřížili Jasona Bourneho s Julií Childovou, vyjde vám Tim Ferriss"

– Marco Canora, šéfkuchař-partner v restaurantech Hearth a Terroir

„Tim Ferriss destiluje kuchyňská moudra jako rotační odpařovač puštěný na plný výkon. Výsledky jsou přesvědčivé, lehce srozumitelné a lahodné."

– Nick Kokonas, spolumajitel restaurantů Alinea, Next a The Aviary